П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті священники РПЦвУ вже рік не дають спокою громаді, що перейшла до ПЦУ

    Українську церкву переслідують в Україні. Вже більше року триває переслідування парафії ПЦУ в с. Присліп, Міжгірського району, Закарпатської області. Громаді що перейшла від РПЦвУ не дають їй спокійно молитись і всіляко перешкоджають їй. 



    В березні 2019 року Свято-Вознесенська парафія с. Прислопа на загальних зборах покинула Московський патріархат і перейшла в лоно ПЦУ. Згідно розпорядження голови Закарпатської обласної державної адміністрації від 29 серпня 2019 року за № 463 проведено офіційну реєстрацію статуту релігійної організації «Релігійна громада Української Православної Церкви (Православної Церкви України) Свято-Вознесенської парафії с. Присліп Міжгірського району Закарпатської області».
    Здавалося, що нарід цього гірського села на кордоні з Франківщиною, назавжди попрощався з організацією що має зв’язок із країною, яка вбиває українців.
    Як повідомляє «Сила християн», «МП-шний батюшка Володимир Бітлян, що до часу переходу обслуговував парафію, та благочинний МП-шного міжгірського благочиння Петро Савка, перешкоджають вірянам молитись в своєму храмі. Хоча в селі є, ще два храми московського паханату!».
    Служителі Московського патріархату ставлять свої замки на двері святині, а коли має бути служба Божа, підвозять московських фанатиків й «тітушок» з двох московських парафій – Прислопа, та навколишніх сіл. Це триває вже більше року.
    Як повідомляє джерело, влада з поліцією, інші силові структури проявляють бездіяльність, точніше симпатизують емпешникам.
    Це тільки друга парафія на Міжгірщині, що звільнилась з Московських пут, точніше звільняється.
    Нагадаємо, громада РПЦвУ, порушуючи карантинні норми, стала джерелом спалаху COVID-19 у Ковелі.

    Найсвіжіше

    Популярне