П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятелів ПЦУ та УГКЦ можуть долучити до перемовин по Донбасу в Мінську

    В Україні є релігійні авторитети, які могли б долучитися до переговорного процесу по Донбасу. «Якщо це буде Епіфаній або пан Шевчук, я думаю, це точно не зашкодить справі». Зокрема, – вони могли б підсилити українську делегацію у Тристоронній контактній групі.  

    Таку думку висловила народна депутатка від “Слуги народу” Ірина Верещук в ефірі “Обозреватель TV”, коментуючи ініціативу про залучення в процес переговорів по Донбасу духовенства, озвучену віце-прем’єрміністром України Олексієм Резніковим, передає Укрінформ.
    «Якщо це допоможе процесу – так. Я вважаю, що ми повинні розширити представництво рівно настільки, наскільки це буде потрібно, і щоб це викликало прийняття в суспільстві», – пояснила Ірина Верещук свою позицію.
    Відповідаючи на репліку ведучого про те, що присутність глави ПЦУ та УГКЦ може викликати неоднозначну реакцію у представників “ДНР” і “ЛНР”, нардеп запевнила, що не бачить в цьому проблеми.
    “Врешті-решт, ми розмовляємо з Росією, вона є стороною конфлікту й відповідальна за все, що відбувається на тимчасово окупованій частині Донбасу”, – наголосила вона.
    Робота Тристоронньої контактної групи у Мінську: що відомо?

    • Миротворчий процес щодо війни на Донбасі, який зазвичай проходить у Мінську, відбувається за участю Тристоронньої контактної групи.
    • Процес триває від 2014 року, коли були підписані перші домовленості (так званий “Мінськ-1”).
    • До Тристоронньої контактної групи входять делегати від України, Росії і ОБСЄ.
    • На переговорах представлені і бойовики, а підписи їхніх “представників” стоять на усіх документах. Втім у цьому процесі вони радше є спостерігачами, а підписи “представників” – лише приватними підписами без жодної юридичної сили.

    Найсвіжіше

    Популярне