Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Більше немає чим погрожувати: Митрополит СПЦ в Чорногорії звинуватив главу своєї держави в «сатанізмі»

    Митрополит Чорногорської-Приморський Амфілохій (Сербський патріархат) звинувачує президента Чорногорії Міло Джукановича в проповіді «сатанинській церкві» і в бажанні «перетворити Чорногорію в демонічне, сатанинське об’єднання».
    Про це єрарх сказав після літургії в Цетінському монастирі, повідомляє Credo.press. З контексту було ясно, що під «сатанинською церквою», грубо зневажаючи закон і ображаючи почуття її послідовників, митрополит Амфілохій мав на увазі Чорногорську Церкву, очолювану митрополитом Михаїлом (Дедеічем).
    Митрополит Амфілохій підкреслив, що «безбожники, зрікаються від життя св. Петра Цетінського і хрещеної Чорногорії і всіх чорногорців, всіх сербів, які жили протягом століть, хочуть створити свої сатанинські церкви».
    Напередодні Міло Джуканович заявив про необхідність відродження автокефальної церкви «для національно мислячих чорногорців». Він також розкритикував Сербський патріархат, назвавши його знаряддям великосербської гегемонії.
    На думку митрополита Амфілохія, сучасна влада в Чорногорії повертає «на безбожний, сатанинський, богоборчий і антихристів шлях». «На цьому засновувати майбутнє Чорногорії може тільки той, хто позбувся розуму, хто одержимий дияволом», – підкреслив єрарх, маючи на увазі президента своєї країни. За його словами, «ті, хто сьогодні керує Чорногорією і долею її громадян, продовжують безбожний, сатанинський шлях гонителів Христових, шлях Пилата, шлях стародавніх іудеїв, розп’яли Христа, і шлях безбожників часів комунізму».

    Найсвіжіше

    Популярне