П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    #StopPutinsParade: Путін наказав провести парад 24 червня

    Президент Росії Владімір Путін наказав міністру оборони країни Сєргєю Шойгу почати підготовку до параду.
    «Наказую почати підготовку до військового параду на честь 75-річчя перемоги у Великій вітчизняній війні в столиці Росії Москві та інших містах. Ми зробимо це 24 червня в день, коли в 1945 році відбувся легендарний історичний парад переможців, коли по Червоній площі пройшли бійці, які билися під Москвою і захищали Ленінград, що билися під Сталінградом, які визволяли Європу, що брали штурмом Берлін», – сказав Путін Шойгу в режимі відеоконференції.
    Путін наказав забезпечити «найсуворіші вимоги безпеки при підготовці та проведенні параду». «Ризики для всіх його учасників повинні бути зведені до мінімуму, а краще виключені», – підкреслив Путін.
    У той самий час Путін запропонував провести марш «Безсмертного полку» 26 липня. «Хочу відразу сказати: будемо найуважнішим чином дивитися на розвиток ситуації, оцінювати можливі ризики в майбутні місяці. І, звичайно, якщо, на думку фахівців, можна буде забезпечити безпеку в повній мірі, то приймемо рішення про можливе перенесення маршу «Безсмертного полку» на інші, більш пізні терміни», – сказав він.
    Нагадаємо, у розпал пандемії коронавірусу російська влада провела репетицію параду, в якій взяли участь тисячі чоловік. На початку березня цього року тодішній міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна не братиме участь у московському параді. У свою чергу МЗС Литви закликав країни ЄС не брати участь в параді в Москві. Перед тим провідні експерти, представники Європейського парламенту та представники громадянського суспільства, що займаються протидією російській гібридній агресії звернулися до глав держав і урядів країн світу з відкритим закликом відмовитися від запрошення взяти участь у військовому параді в Москві.

    Найсвіжіше

    Популярне