П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У селі під Мелітополем на церкву ПЦУ встановили купола. Відео

    Кілька років тому в селі Рясне Мелітопольського району Запорізької області за гроші меценатів почали зводити храм святого архістратига Михаїла. Кілька днів тому відбулася знаменна подія для жителів села – на зведений храм встановили купола.
    У селі Рясне не було церкви з моменту заснування населеного пункту. А найближчий храм був в селі Семенівка. А як кажуть в народі: «Немає церкви – немає і села». Тому з ініціативи місцевого фермера і мецената Сергія Зінченка, ще в 2015 році почався процес заснування храму – оформлення документів на землю під майбутнє святилище. А в 2019 році, вже безпосередньо почалося будівництво, передає «РІА Мелітополь».
    «Церква раніше перебувала в селі Семенівка, і це село належало до тієї церкви. Але церкву там розвалили в 60-ті роки. Я і вирішив історію відродити, та й у людей повинна бути віра. Немає віри, немає життя. І ось так, в 2015 році вирішив побудувати», – розповів ініціатор будівництва храму Сергій Зінченко.

    Як і було заплановано, в храмі святого архістратига Михаїла, були урочисто освячені і встановлені два золотих куполи, які стануть провідником віруючих до Божого дому. Це стало великою подією для жителів села, які прийшли подивитися на обряд освячення, і додасться до хреста, який буде підніматися над храмом.
    Єпископ Запорізький і Мелітопольський ПЦУ Фотій вручив ініціатору будівництва церкви Сергію Зінченку «Пам’ятний хрест» за заслуги перед Запорізькою єпархією.
    Відкриття храму планують в 2021 році. Датою називають 21 листопада – День святого архістратига Михаїла.

    Найсвіжіше

    Популярне