Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вдарився в конспірологію: Намісник Почаївської лаври РПЦвУ боїться «вакцини Біла Гейтса». Документ

    60-річний митрополит Почаївський Володимир (світське ім’я – Віорел Лазарович Мороз), який є вікарієм Київської митрополії РПЦвУ та намісником Почаївської лаври, виступив від імені монастиря з підтримкою заяви Синоду Православної церкви Молдови Московського патріархату від 19 травня, в якій владу Молдови звинуватили в змові з засновником компанії «Майкрософт» Біллом Гейтсом
    Йдеться про чергову вигадку російської пропаганди про те, що відомий підприємець та благодійник нібито через вакцини проти коронавірусу «хоче вводити в організм людей мікрочіпи, щоб контролювати їх за допомогою технологій 5G», повідомляє РІСУ.
    Незважаючи на те, що заяву Молдавського Синоду висміяли багато церковних та світських діячів як конспірологічну безглуздість, митрополит Почаївський Володимир (Мороз) з братією монастиря висловив з нею повну солідарність і застеріг від використання щеплень проти коронавірусу.
    «Звернення Синоду Православної церкви Молдови є надзвичайно актуальним і відповідає на надзвичайно серйозні виклики сучасності, з якими стикається свята православна церква», – йдеться в зверненні за його підписом.
    «Підтримуємо Вашу сповідницьку позицію. Бажаємо, щоб Ви і надалі твердо і рішуче захищали християнські цінності і попереджали православних християн про небезпеки нашого часу», – пише митрополит РПЦвУ в офіційному зверненні, опублікованому на сайті Молдавської митрополії.

    Найсвіжіше

    Популярне