П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    СПЦ відновлює протестні ходи в Чорногорії

    Протестні хресні ходи (литії) Сербської православної церкви в Чорногорії відновляться з неділі 14 червня, оголосив митрополит Чорногорсько-Приморський Амфілохій. «Ми не дозволимо відібрати святині, ми будемо продовжувати це робити, і ці Хресні ходи триватимуть з Неділі Всіх Святих. Це означає з наступної неділі», – сказав він.
    «Наш народ з духовенством продовжить з Неділі Всіх Святих знову служити молебні миру, братської злагоди та примирення у всіх храмах нашої Церкви, і в один і той самий час вони пройдуть хресним ходом по містах», – сказав Амфілохій.
    За його словами, він сподівається, що Бог освітить розум тих, хто керує Чорногорією, передає «Балканський оглядач».
    Митрополит СПЦ також висловив надію на те, що міжнародна спільнота допоможе «зупинити вірус братньої ненависті та ненависті до Бога в Чорногорії, завдяки якому ті, хто наразі при владі, хочуть і далі володарювати».
    Нагадаємо, протестні акції під керівництвом СПЦ в Чорногорії розпочалися наприкінці минулого року, після ухвалення парламентом країни закону про свободу віросповідання та права релігійних громад. Закон, зокрема, передбачає повернення в державну власність релігійних об’єктів, які були у власності Чорногорської держави до її приєднання до Сербії в 1918 році і щодо яких у релігійних організацій немає документів на право власності.

    Найсвіжіше

    Популярне