Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Освячення головного храму Збройних сил РФ перенесено на день народження Євгена Коновальця

    Урочисте освячення Патріаршого собору на честь Воскресіння Христового в підмосков’ї відбудеться 14 червня 2020 року. Про це повідомив офіційний сайт Московської Патріархії.

    Чим така термінова зміна дати важлива для влади Росії – питання не просте. Втім, пропонуємо вивчити новину під іншим ракурсом.

    14 червня 2020 року Сполучені Штати Америки відзначатимуть День американського прапору. Ймовірно, Кремль, більшість чиновників якого мріють про заокеанське громадянство, вирішив у такий нетривіальний спосіб трохи улестити американців.

    Але є і більш вагома причина для Путіна і патріарха Кіріла (Гундяєва) запланувати саме на цей день освячення головного військового храму.

    14 червня виповнюється 129 років з дня народження Євгена Коновальця, полковника Армії УНР, голови Проводу Українських Націоналістів.

    Відтепер, одна з найважливіших дат для РПЦ і Росії навіки буде пов’язана з легендарною постаттю українського націоналізму.

    Тож, якщо заплановане велике освячення припадає аж на дві знакові дати для “загниваючої” Америки і проєвропейської України, якось інакше, аніж успішною спецоперацією це пояснити важко.

    Найсвіжіше

    Популярне