Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    МВС Росії хоче оштрафувати схиігумина РПЦ на 100 тис. рублів за прокляття

    Суд Верхньої Пишми (Свердловська обл., Росія) 23 червня розгляне справу про адміністративне правопорушення відносно засновника Среднеуральского монастиря і популярного в РПЦ МП «старця» схиігумена Сєргія (Романова), який наклав церковне прокляття на тих, хто закриває храми під час пандемії COVID-19.
    Про це повідомляє Credo.press.
    «Романов звинувачується за ч. 9 ст. 13.15 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення – “Поширення в ЗМІ, а також в інформаційно-телекомунікаційних мережах завідомо недостовірної суспільно значимої інформації під виглядом достовірних повідомлень», – повідомляє прес-служба Свердловського обласного суду. У чому складається «недостовірність» накладеного «старцем» прокляття – не уточнюється.
    У своєму відеозверненні в кінці квітня схиігумен назвав пандемію коронавірусу міфом і прокляв тих, хто закриває храми під час пандемії. Потім на YouТube з’явилася інший відеозапис виступу схиігумена, де він закликає відкривати храми і говорить про загрозу чіпування, яке для більшості нібито виявиться смертельним.
    Відзначається, що схиігумену загрожує штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян РФ. Переслідування схиігумена почалося після того, як керуючий Єкатеринбургскою єпархією РПЦ МП митрополит Кіріл (Наконечний) заборонив «старця» в служінні.
    Нагадаємо, раніше ми писали, що у схиігумена Романова є впливові покровителі, і тиск на нього може негативно вплинути на патріарха РПЦ Кіріла.

    Найсвіжіше

    Популярне