П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На злодієві і шапка горить: Митрополит Антоній (Паканич) детально розповів чим небезпечна РПЦ та РПЦвУ

    «Розділити, поділити, відняти – повсякчасні гасла революціонерів. Будь-який заклик до поділу – оголошення війни проти Церкви», – такі слова митрополита Антонія (Паканича) опублікувало видання «Православная жизнь».
    Керуючий справами Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) досить яскраво змалював сучасні виклики і загрози для Церкви. Втім, все що сказав владика, напряму стосується багаторічної політики і способу дій РПЦ та РПЦвУ.
    Українці давно повинні були звикнути до того, що як тільки митрополит Антоній з’являється в медійному просторі, на «злодієві одразу починає горіти шапка».
    Спочатку саме РПЦ поспішила назвати Вселенського Патріарха Варфоломія і новостворену об’єднану автокефальну Православну церкву України розкольниками.
    Саме РПЦ усіляко намагається підірвати авторитет Фанару і проголосити власну унікальність та істинність у питаннях віри. Кожен, хто думає хоч трохи інакше, оголошується розкольником. Таким чином, РПЦ та РПЦвУ культивують релігійну неприязнь і утверджують неготовність до будь-якого діалогу.
    На противагу, предстоятель Православної церкви України в лютому 2020 року у своєму зверненні до народу України проголосив: «ми будуємо Церкву, яка приймає людей такими, якими вони є, щоби дати кожному можливість і засоби бути кращими. Церкву, яка не ставить перешкод на шляху до Бога, а запрошує всіх переступити поріг храму. Православна Церква України – відкрита для всіх».
    Поки РПЦ поділяє людей, ПЦУ докладає максимальних зусиль до об’єднання.
    Але зараз РПЦ та РПЦвУ, вочевидь, не готові до церковної єдності. Саме тому, українці ще не раз зможуть особисто побачити, як за пафосними розповідями про сучасні виклики для Церкви, на «злодіях і далі будуть горіти шапки».

    Найсвіжіше

    Популярне