Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Хмельницьку капелан ПЦУ разом із військовими помолився за полеглих прикордонників

    У Хмельницьку в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького 15 червня капелан ПЦУ Дмитро Махота разом із військовослужбовцями молитовно вшанували пам’ять прикордонників, загиблих під час проведення антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил.
    Про це повідомляє офіційна сторінка Національної академії ДПСУ у Facebook.
    Також, напередодні, в неділю, 14 червня, у каплиці Архистратига Божого Михаїла та всіх небесних Воїнств, що знаходиться на території академії, капеланом ПЦУ було звершено панахиду за загиблими прикордонниками.
    Нагадаємо, 14 червня виповнилося шість років від дня трагедії у небі над Луганськом. У 2014 році російськими найманцями із переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий український військовий літак Іл-76 на борту якого знаходились 40 десантників та 9 членів екіпажу.
    «Літо 2014-го стало найтрагічнішим у новітній історії прикордонного відомства. Протягом червня-серпня 2014 року внаслідок нескінчених атак російського агресора, бойових зіткнень під Зеленопіллям, Красна-Талівкою, Довжанським, Маріуполем та інших місцях, загинули 57 та зникли безвісти 5 прикордонників.
    Перші втрати Державна прикордонна служба України понесла в районі проведення антитерористичної операції в червні 2014 року», – йдеться на офіційній сторінці ДПСУ.
    Право підняти Державний Прапор України було надано курсанту 321 навчальної групи Євгену Коснару, батько якого загинув, захищаючи незалежність та цілісність України. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх українських воїнів і мирних громадян України, що загинули у війні, яку розв’язав російський агресор.
    Всі заходи відбувались з дотриманням умов карантину. Військовослужбовці Держприкордонслужби своїм героїзмом, мужністю та відвагою вписали славетну сторінку в історію України. Ми схиляємо голови перед Героями, які до кінця останнього подиху залишились вірними священним зобов’язанням Військової Присяги й віддали своє життя за Україну.
    Раніше ми повідомляли про капеланів ПЦУ, які благословили початок навчання військових у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки.


     

    Найсвіжіше

    Популярне