Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В «УПЦ КП» кажуть, що Порошенко «порушив рівноправність громадян, залежно від їх релігійних переконань»

    В так званій «Одеській єпархії Київського патріархату» (релігійній організації знятої із державної реєстрації) звинуватили п’ятого президента України Петра Порошенка у «порушеннях рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань».
    У пості Одеської єпархії УПЦ КП у Facebook впевнені, що Петру Порошенку вручили підозру не за «…створення ПЦУ», а за «порушення рівноправності громадян, залежно від їх релігійних переконань».
    «Вручення підозри здійснено внаслідок заявлення про злочин Петра Порошенка, Євгена Нищука та Сергія Думенка парафіянами Храму Різдва Христового Української Православної Церкви Київського Патріархату у місті Одеса», – йдеться у повідомленні.
    Раніше ми повідомляли, що у Державному бюро розслідувань підтвердили існування заяви пов’язаної із Петром Порошенком по факту розпалювання міжконфесійної ворожнечі. За словами ДБР, «СБУ почала розслідування за заявою вірян Київського патріархату». Релігієзнавець Ярослава Міщенко заявила що заявниками УПЦ КП виявились наркомани
    18 червня, п’ятий президент України Петро Порошенко біля Печерського райсуду Києва заявив, що йому інкримінують розпалювання міжрелігійної ворожнечі через отримання Томосу. 
    Також колишній народний депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Добкін подав заяву у ДБР, у якій 18 разів згадує томос і хоче щоб «Петя відсидів за Томос».
    Нагадаємо, у Одесі клірик Київського Патріархату тероризує храми ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне