Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Харків готують до «жаркого» розхитування

    У Харкові готується акція проти офісу ОПЗЖ, яка рекламується в соціальних мережах майданчиками, які адмініструються російськими силовими структурами

    Цікаве оголошення мені попалося на очі, щодо якоїсь акції біля стін офісу одіозною і українофобської партії ОПЗЖ. І чуючи про ті чи інші акції проти представників ОПЗЖ багато б схопилися, аплодуючи стоячи, можливо і я, якби не одне, але дуже велике «АЛЕ».

    Справа в тому, що рекламою цієї акції в соціальній мережі Telegram, займався канал, під керівництвом російських силовиків.

    Подібний фінт як лакмусовий папірець. Адже акція проти ОПЗЖ, з одного боку викликає підтримку в особі проукраїнського, патріотично налаштованого населення нашої країни, з іншого боку створює необхідні зовсім не українцям інформаційні приводи, для гучних заяв про нацизм, що встає з колін в Україні, переслідування інакодумців і всяких там репресій з боку фашиствуючоі молоді.

    Тобто, по суті, в Харкові починається чергове, в певному сенсі зрежисоване дійство, наприклад, як в минулому році зі знесенням бюсту Жукова.

    Нагадаю, що ситуація була практично ідентична. З одного боку, патріотично налаштовані українці досить негативно ставляться до різного роду тоталітарної символіки, особливо яка уособлювала собою саму суть кривавого і нелюдського режиму, одним з образом якого і був маршал Жуков. З іншого боку, сам скандальний процес знесення бюсту Жукова більше скидався на спробу розхитування соціально-громадської обстановки в окремо взятому регіоні-місті і створення приводу поговорити гібридним ретрансляторам кремлівських наративів.

    Якщо ж врахувати те, що в цій акції брали участь, в тому числі і представники організації “Традиції і порядок” до того відомої як “Реванш” і яка прославилася “штурмом” Верховної Ради на Покрову, підпалом офісу Компартії і псуванням білбордів підрозділу “Київ -1 “, то бешкетники виявилися знатні. Про саму організацію та ниточки, що ведуть до інших, не менш цікавих персонажів я писав в матеріалі “Багатоцільові” українські патріоти “. Якщо цікаво – не полінуйтеся почитати.

    В цілому ж, прикриваючись, начебто благими, патріотичними мотивами, деякі акції, насправді під собою мають на увазі створення ефекту дискредитації і приводу звинуватити Україну в давно відомих гібридних наративах. А коли піаром акції займається такий майданчик як вищезгаданий, з прямою афіліацією російської силової адмінки, то про що ще можна говорити?

    Цього літа в Харкові знову буде спекотно.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне