Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій нагородив Новинського камилавкою, вчергове порушивши канони Церкви

    В мережі з’явилось фото радісного депутата Вадима Новинського із новою богослужбовою нагородою диякона – правом носіння камилавки (головного убору в Православній церкві фіолетового або чорного кольору у вигляді дедалі ширшого догори циліндра. Вона є нагородою для священників).
    Варто зазначити, що Новінський почав стрімко підійматися по церковній драбині РПЦвУ. Буквально нещодавно його майже таємно Онуфрій висвятив у сан диякона і вже через місяць він отримує богослужбову нагороду. Нагадаємо, очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій порушив церковні канони, адже Новинський є державним чиновником і не може бути висвячений в ніякий священний сан православної церкви.
    Митрополит Онуфрій свідомо благословив Вадима Новинського порушити присягу і церковні правила. Зокрема, 6-те апостольського правила, згідно з яким святі апостоли заповідали: «Єпископ, пресвітер чи диякон нехай не беруть на себе світських турбот». За порушення цього правила апостоли наказували позбавляти порушників священного сану: «в іншому випадку нехай будуть позбавлені священного сану». Окрім цього згідно 7-го апостольського канону священнослужитель, який після поставлення вступив на подібну службу повинен бути підданий анафемі: «поставленим одного разу до кліру та ченцям, визначили ми, не вступати ні на військову службу, ні в мирський чин. Інакше тих, що насміляться на подібне і не повернуться із каяттям до того, що раніше обрали для Бога, піддавати анафемі».

    Найсвіжіше

    Популярне