П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ благословив 15-й випуск офіцерів Української військово-медичної академії

    Під час урочистостей з нагоди 15-го випуску Української військово-медичної академії 25 червня капелан Православної Церкви України Олег Скнар благослови й окропив освяченою водою 169 офіцерів-медиків тактичного та оперативно тактичного рівня.
    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.
    Після вручення дипломів до офіцерів-випускників привітав військовий капелан протоієрей Олег Скнар: «Дозвольте, в цей знаменний для кожного з вас день, привітати з закінченням навчання та передати від імені Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія благословіння на подальше служіння у військово-медичних силах України, яке без сумніву ви будете проходити з радістю! Вже найближчим часом ви зустрінетесь з моїми колегами, військовими капеланами, у місцях проходження вашої служби, в польових та стаціонарних госпіталях – з боку Церкви ви можете розраховувати на нашу духовну і молитовну підтримку. Тому що саме головне випробування попереду. Єдина деструктивна сила, з якою фахівець мусить зустрітися на своєму професійному шляху – це звичка… звичка у житті лікаря, вчителя, священника – це дуже небезпечне явище! Бажаємо вам зберегти любов до пацієнта, як євангельського ближнього! Нехай Покров Божої Матері оберігає вас від усіх деструктивних сил і з Божою допомогою звершуйте своє спасительне служіння на благо нашого війська і Батьківщини!».
    Офіцери медичної служби після випуску будуть рятувати життя у Збройних силах України, Державній прикордонній службі та Національній гвардії України.
    Кожен випускник вже отримав розподіл до місця проходження служби. Багато хто з випускників вже здобув безцінний досвід щодо лікування вогнепальних поранень, неодноразово побувавши на сході, в районі проведення ООС.

    Найсвіжіше

    Популярне