Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній обговорив з родинами загиблих військових гідне вшанування захисників України

    Блаженнійший митрополит Епіфаній 25 червня зустрівся з родинами українських воїнів, обговоривши з ними гідне вшанувати військовослужбовців, які загинули захищаючи Україну від російської агресії.  Родичі полеглих українських героїв приїхали із Івано-Франківщини, Полтавщини, Дніпропетровщини, Хмельниччини, Херсонщини та Запоріжжя.
    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.
    Під час спілкування було обговорено проєкт оновлення Стіни пам’яті, розміщеної на мурах Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, а також інші заходи спрямовані на вшанування полеглих новітніх героїв та підтримку їхніх рідних.
    «Спільними зусиллями треба берегти нашу національну пам’ять про тих, хто своїми жертовними зусиллями захищали нашу Українську державу. Вони віддали свої життя заради кожного із нас, щоб ми могли вільно жити, збиратися та спілкуватися. Свою любов до них ми можемо виявити саме у молитві до Господа, а також роблячи усе можливе задля наближення перемоги та відповідно настання миру», – зазначив рредстоятель помісної Української Православної Церкви.
    На зустрічі також були голова Управління соціального служіння та благодійності протоєрей Сергій Дмитрієв, голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Президентові України Сергій Куніцин, представник Уповноваженого у справах захисту прав військовослужбовців Олег Чуйко та волонтер і громадський діяч Павло Нетьосов.

    Найсвіжіше

    Популярне