Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Для патріарха РПЦ вічне правління Путіна має «дуже глибоке світоглядне значення»

    Патріарх Російської православної Церкви Кіріл (Гундяєв) проголосував за поправки до Конституції РФ, що дають можливість Путіну займати пост президента до 2036 року.
    Звертаючись до журналістів, патрфарах РПЦ зазначив, що ці поправки мають «дуже глибоке світоглядне значення» і можуть привести до «дуже важливих духовних і моральних наслідків» для життя народу.
    Про це повідомляє Credo.press.
    Кіріл голосував у своїй резиденції в Свято-Даниловому монастирі Москви. Як відомо, нова редакція Конституції дозволяє Путіну, який став в.о. президента РФ в 1999 р, ще двічі обиратися на цю посаду і займати її до 2036 року, коли йому має виповнитися 84 роки.
    Предстоятель РПЦ МП наголосив на важливості поправки, яка стверджує історичну спадкоємність сучасної Росії. «Ми не просто люди, що звалилися на історичну арену звідкись із небуття. Ми пов’язані через наших батьків, нашу культуру, через мистецтво, через нашу віру з багатьма і багатьма поколіннями, які нам передували. Це свідчить про дуже важливе, тому що революційні події XX століття намагалися цю наступність зруйнувати», – зазначив Кирило.
    На закінчення Гундяєв висловив надію, що оновлена Конституція стане основою для подальшого розвитку російського законодавства і буде сприяти духовному, моральному, матеріальному розвитку Росії.
    Нагадаємо, бунтівний схиігумен РПЦ хоче щоб Кіріл постав перед церковним судом. Також Моспатріарх Кіріл привітав росіян з річницею нападу Гітлера на СРСР.

    Найсвіжіше

    Популярне