П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Гламур» РПЦ: Що можна патріарху – не можна священнику

    «Тверській митрополії варто звернути увагу на зовнішній вигляд протоєрея Вячєслава Баскакова, якого не так давно помітили в церковному одязі з аксесуарами модних брендів», – заявив заступник глави синодального відділу по взаємовідносинам РПЦ з суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе.
    Про це повідомляє «Рамблер/новости» з посиланням на газету «Взгляд».
    Протоєрей був помічений на вулицях Москви, на якому чітко вирізнялись аксесуари Louis Vuitton, що дивним чином «гармонійно» виглядали з церковним облаченням.
    Втім, Вахтанг Кіпшидзе вважає, що будь-який священник не має провокувати людей своїм зовнішнім виглядом. «У священника має бути стриманість в одязі, – вважає він. – Можливо, Тверській єпархії варто придивитись до зовнішнього вигляду протоієрея і вжити відповідних заходів».
    До слова, у 2018 році клірик вже привертав увагу суспільства тим, що публікував у свій Instagram фотографії туфель і сумок Gucci, валіз Louis Vuitton та інших предметів люксового гардеробу.
    Проте, з часом він покаявся і розповів, що придбав всі речі в кредит або на розпродажах.
    Дорікати клірику за його любов до гламуру важко. Особливо враховуючи досить високу планку «гламуру», яку встановив очільник Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв). Дорогі годинники і яхти, вочевидь, ще не доступні простому протоієрею, однак він щосили намагається слідувати прикладу священноначалія.
    Здивування викликає лише непідробне обурення, яке висловлюють окремі представники РПЦ з приводу «гламурного» образу священника Вячеслава Баскакова. Втім, це легко можна пояснити звичайною людською заздрістю, яка притаманна деяким представникам російського православ’я.

    Найсвіжіше

    Популярне