Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ назвав публікації РПЦвУ про нього «геббельсівською пропагандою»

    Митрополит Переяславський і Вишневський Православної церкви України Олександр (Драбинко) відреагував на публікацію проросійського ресурсу raskolam.net у якому йшлось, що нібито він хоче «успадкувати» Вінницьку єпархію, яку очолює митрополит Симеон (Шостацький).
    «В інформаційному полі представників юрисдикції РПЦ в Україні спостерігається явна «криза жанру». Черговий викид словесної жовчі позбавлений будь яких етичних засторог. Мені не звикати до методів огидної, безпринципної і ницої, керованих Управлінням справами з лаврського корпусу #49 структур, геббельсівської пропаганди», – написав митрополит Олександр на свої сторінці у соцмережі Facebook.
    Він також додав, що все написане і розповсюджуване, на кшталт таких публікацій це – «суцільна, дешева і мерзенна брехня» для того щоб «посіяти ворожнечу і недовіру».
    Митрополит Олександр приправив свій допис цитатами із Євангелія: «”Він же сказав їм: людина-ворог це зробила. (Мф. 13) …” “диявол є вам батьком, тож волите за волею батька вашого чинити. А був він душогубець від початку, і правди він не тримався, бо правди нема в ньому. Коли говорить брехню, зо свого говорить, бо він брехун і батько лжі (Євангелія від Йоана 8)…” “Іншу притчу запропонував їм, кажучи: Царство Небесне подібне до чоловіка, що посіяв добре насіння на полі своїм; коли ж люди спали, прийшов ворог його і насіяв кукіль між пшеницею, і пішов (Євангеліє від Матфея, 13, 24)…”».
    Нагадаємо, Митрополит Олександр (Драбинко) і духовенство ПЦУ помолились за Василя Сліпака. Також владика Олександр впевнений, що у РПЦвУ є багато прихильників автокефалії. Раніше він запевнив що «Філарет торгує табличкою, яка відвалилася від будівлі».

    Найсвіжіше

    Популярне