Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Скандального схиігумена РПЦ Сєргія (Романова) позбавлять сану

    Церковний суд Єкатеринбурзької єпархії виніс рішення у справі схиігумена Сєргія (Романова), який не з’явився на третє судове засідання.
    Про це повідомляє «Ахилла».
    Суд постановив визнати схиігумена Сєргія винним в порушенні священничої присяги, монаших обітниць, та вирішив позбавити його священничого сану. Відповідне клопотання буде спрямоване Предстоятелю РПЦ патріарху Кірілу (Гундяєву).
    Як стало відомо, під час розгляду справи до суду почали надходити матеріали із свідченнями очевидців, котрі заявляли про жорстоке поводження з дітьми в монастирі. Суд висловив сподівання, що по вказаним епізодам правоохоронні органи проведуть ретельне розслідування.
    Поряд з тим, зазначається, що схиігумену приписано не залишати територію Іоанно-Богословського чоловічого монастиря, а Середньоуральський жіночий монастир у мирному дусі повертається під управління єпархії.
    Втім, прихильники Романова сприйняли рішення єпархіального суду без особливого ентузіазму. Декілька десятків осіб чергували в цей день на території єпархіального управління, висловлюючи невдоволення «неправедним судом над обожнюваним старцем».
    «Ми без батька жити не можемо! Ми їх проклянемо! Ми будемо стояти на смерть! Нехай стріляють в нас!», – так відреагували захисники Романова на оголошення рішення церковного суду.

    Найсвіжіше

    Популярне