П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелани ПЦУ взяли участь в урочистостях з нагоди шостої річниці звільнення частини Донеччини

    Капелани Православної церкви України взяли участь в урочистостях з нагоди шостої річниці визволення Слов’янська, Краматорська, Дружківки та Костянтинівки.
    5 липня 2014 року о 13:00 бійцями-розвідниками 2-го батальйону Національної гвардії над міськрадою Слов’янська було встановлено український прапор. Того ж дня передові сили Національної гвардії увійшли і до Краматорська. Першими йшли розвідники та сапери, за ними – інші військові підрозділи.
    Урочиста частина відбулась на горі Карачун. Також до меморіального комплексу загиблим учасникам АТО на горі Карачун капелани поклали квіти щоб вшанувати полеглих українських бійців.
    Серед духовенства Православної церкви України був головний капелан ООС священник Іоан Турчинський, капелан Роман Перетятько та архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій (Горобцов).
    За словами головного капелана ООС, «сьогоднішня дата, є важливою не тільки для нас, але і для майбутніх поколінь, тому що ті діти, які зараз підростають і ті які народженні в час війни, бачать як ми шануємо своїх героїв. Надіюсь що вони ніколи не побачать тих страхіть які відчув на собі Слов’янськ, Краматорськ та ближні міста та села».
    «Вірю в перемогу українського війська над російським окупантом, яка невдовзі настане. З Божою допомогою і покровом Пресвятої Богородиці ми подолаємо несправедливість, яка триває вже 7-й рік на нашій Українській землі», – підсумував капелан.
    Вшанувати воїнів також прийшли прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, перший заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов, віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, учасники іноземної делегації на чолі з послами Польщі, Латвії, Естонії та Словаччини в Україні, голова Донецької обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, командувач операції Об’єднаних сил Володимир Кравченко та інші. Президент Володимир Зеленський приєднався до вшанування полеглих бійців у форматі телемосту.
    Нагадаємо, сьогодні річниця звільнення Краматорська і Слов’янська.

    Найсвіжіше

    Популярне