Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Намалювали свастику: На Луганщині вандали познущались над хрестами полеглим воїнам

    На Луганщини вандали облили фарбою пам’ятні знаки, присвячені військовим, які загинули під час виконання службових обов’язків у Попаснянському районі області. Про це повідомила журналістка Юлія Канзеба у Facebook і також оприлюднила фото вандалізму.
    «Бачно, комусь ну дуже скучно та нічим зайнятися, а бажання розхитати обстановку у місті занадто велике. Так ось, прошу поліцію, владу звернути на це увагу та вжити усі необхідні заходи, а місцевих – не розхитувати обстановку, дбайливо і з повагою ставитися до ВСІХ пам’ятних знаків!», – написала журналістка.
    Коментатори допису написали, що небайдужі волонтери вже відновили первісний вигляд хрестів полеглим воїнам. Хрести знаходяться на в’їзді у Попасну. Кожного року під час святкування Дня визволення місцева влада, попасняни вшановують пам’ять загиблих і покладають квіти.
    Подібні випадки трапляються не вперше.  В окупованому Криму росіянка з іконами вчинила акт вандалізму. У Кропивницькому священник-вандал РПЦвУ розрив могилу монаха. У Житомирській області вандали вчепили на хрест ляльку із свастикою.

    Найсвіжіше

    Популярне