Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Блогер: РПЦ хоче надати своїй філії в Україні фейкову автокефалію

    Американський церковний сценарій готується в Україні. Російська православна церква хоче надати УПЦ Московського патріархату «фейкову автокефалію».
    Про це пише у ЖЖ Александроса Роміопулоса.
    «Від багатьох інсайдерів з онуфрійського угруповання, тобто МП в Україні, і з Вселенського Патріархату і з канонічної Православної церкви України на чолі з Блаженнішим Епіфанієм, доносяться чутки про підготовку московської провокації. З огляду на велику кількість прихильників автокефалії, але неосвічених і таких, які не розуміють, що тільки Вселенський Патріархат її надає, Москва готує наступний трюк – надати лжеавтокефалію від Москви, яку буде очолювати Онуфрій», – пише блогер.
    «Паралельно, для зовсім ударених на голову москвофілів України, зробити український екзархат МП, начальником якого збираються зробити Антонія Паканича», – додає Александрос.
    На його думку, зрозуміло, що отримана від Москви «автокефалія», очолювана Онуфрієм, теж буде насправді повністю залежною від Московії.
    Блогер зауважує, що в Україні через це можуть утворитись три юрисдикції: єдина канонічна ПЦУ з Томосом від Церкви-Матері, канонічна ставропігія Вселенського Патріархату і неканонічна лжеавтокефалія від Москви, подібна до Православної Церкви Америки і екзархат парафій МП в Україні під головуванням Антонія (Паканича), подібний до парафій РПЦ МП в Америці і парафії РПЦЗ.
    «Може й на краще. Канонічність ПЦУ стане очевиднішою. Вселенський Патріархат точно ніколи не визнає жодної антиканонічної «автокефалії», яку ані Москва, ані жоден інший не може надавати. Константинополь не відмовляє в праві на існування МП в Україні. Просто справедливо вимагає, щоб так і називалося. Тобто просто хоче щоб речі називалися своїми іменами», – підсумував Александрос Роміопулос.
     

    Найсвіжіше

    Популярне