Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ скасувала хресну ходу на святкування Хрещення Русі через коронавірус

    Православна церква України скасувала проведення традиційного хресного ходу, який щороку відбувався у день Хрещення Русі – 28 липня.
    «Беручи до уваги встановлені державою обмеження на проведення масових релігійних заходів, провести 27-28 липня 2020 р. святкування 1032-ї річниці Хрещення Руси-України за наступним розпорядком: 27 липня ввечері – Всенічне бдіння у кафедральному Михайлівському Золотоверхому соборі м. Києва; 28 липня ранком – Божественна літургія у кафедральному Михайлівському Золотоверхому соборі м. Києва, після обіду – молебень біля пам’ятника рівноапостольному кн. Володимиру (без проведення хресного ходу)», – повідомляється у журналах Священного синоду ПЦУ, який відбувся 9 липня.
    Архієреї мають сповістити духовенство і вірних про особливості цьогорічного святкування 1032-ї річниці Хрещення Руси-України, які не дозволяють організувати традиційне паломництво вірних до Києва, а тому мають бути проведені на єпархіальному та парафіяльному рівнях з дотриманням відповідних приписів.
    Також ПЦУ вирішила поєднати святкування 1032-ї річниці Хрещення Руси-України з відзначенням 400-ліття рукоположення святителя Іова на Митрополита Київського і всієї Руси та відновлення ієрархії православної Київської Митрополії (1620 р.).
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне