Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Капелани ПЦУ вшанували прикордонників, які загинули у районі Зеленопілля

    На Черкащині у Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби України імені генерал-майора Ігоря Момота капелани ПЦУ вшанували пам’ять героїв-прикордонників, як шість років тому загинули у районі Зеленопілля, захищаючи Батьківщину.
    Голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан у співслужінні капеланів звершив заупокійну молитву, повідомляє Черкаська єпархія ПЦУ.
    Також у вшануваннях взяли участь рідні загиблих, заступник Голови Державної прикордонної служби України Сергій Сердюк, керівництво та особовий склад центру, голова Черкаської ОДА Роман Боднар, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.
    Військові священники помолились за спокій душі генерал-майора Ігоря Федоровича Момота, а також підполковника Леоніда Шірпала, підполковника Ігоря Петріва, прапорщика Павла Дияка, старшого сержанта Анатолія Луцка, старшого сержанта Василя Полякова, сержанта Олега Глущака, молодшого сержанта Дмитра Сирбу, молодшого сержанта Вільгельма Штолцеля, солдата Павла Лазаренка.
    На території Головного центру присутні поклали квіти до пам’ятника «На сторожі кордонів» та до «Алеї прикордонної слави», а також до погруддя генерал-майора Ігоря Момота на площі слави та дошки пам’яті загиблим бійцям Черкащини. Також учасники скорботних заходів відвідали могили загиблих Героїв.

    Фото: http://chmr.gov.ua/


    Найсвіжіше

    Популярне