Понеділок, 15 Квітня, 2024
Бiльше

    Фінансова криза в РПЦ: Намісниця жіночого монастиря придбала Mercedes за 9,5 мільйонів рублів

    Ігуменя Феофанія (Ольга Міскіна), яка тривалий час очолює готелі Російської православної церкви, придбала автомобіль Mercedes-Benz S-класу за майже 10 мільйонів російських рублів ($134 000), повідомляє «Эхо Москвы».
    Радіостанція, із посиланням на «Открытые медиа» зазначає, що протягом 13 років намісниця Покровського жіночого монастиря РПЦ змінила щонайменше чотири авто зазначеної марки.
    Ігуменя Феофанія (Міскіна) вже 25 років очолює Покровський жіночий монастир, у якому зберігаються мощі Матрони Московської. Окрім цього, вона влітку 2015 року стала керівником п’ятизіркового готелю «Покровская», що була побудована в рамках програми готелів для паломників, а з 2018 року – ще й чотирьохзірковим «Даниловская», що поруч з подвір’ям патріарха московського.
    У тому ж 2018 ігуменя отримала з рук Путіна орден «За заслуги перед Отечеством» IV ступеню.

    Відзначається, що до придбання Mercedes-Benz S-класу монахиня їздила на відносно бюджетних моделях – B170 та Е320.
    На запит «Открытых медиа» про автопарк ігумені до адміністрації готелю РПЦ та Покровського монастиря відповідь, на момент публікації, не отримано.
    Нагадаємо, що в травні поточного року представник РПЦ Владімір Лєгойда заявив про скрутне фінансове становище Російської православної церкви: «Церква живе за рахунок пожертв, а якщо в результаті введених для боротьби з COVID-19 обмежень віряни не відвідують храми, то нема і пожертв», – зазначив він.

    Найсвіжіше

    Популярне