Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Львівщині депутати вийшли на нічне чергування, щоб завадити спорудженню храму РПЦвУ

    У Золочеві на Львівщині депутати міської ради влаштували нічне чергування, щоб завадити зведенню у райцентрі культової споруди РПЦвУ, а міський голова Ігор Гриньків записав термінове відеозвернення.
    Про це повідомляє Еспресо.TV.
    «Сьогодні всю ніч депутати міської ради, члени міськвиконкому, представники громадського формування “Міська варта” проводили чергування на вулиці Труша у Золочеві, – повідомив Ігор Гриньків. – Нам вдалось встановити та зафіксувати зібрання людей, серед яких є золочів’яни та мешканці прилеглих сіл. Оперативно інформацію негайно передано правоохоронцям».

    Раніше на позачерговому засіданні Золочівської міської ради депутати розглянули питання про набуття громадянкою Ольгою Шаховал права власності на частину житлового будинку та земельну ділянку у райцентрі. Депутатів насторожило те, що нова власниця є уродженкою Почаєва (містечка на Тернопільщині, де діє лавра Московського патріархату), а у Золочеві її інтереси представляють треті особи.
    Після того, як архітектор Золочева Роман Кушнір проаналізував схему забудови земельної ділянки, планування майбутньої забудови і доповів про це сесії міськради, депутати припустили, що замість житлового будинку тут мають намір звести культову споруду.
    Ігор Гриньків особливо наголосив, що практика зведення храмів РПЦвУ під виглядом житлових будинків стала в Україні звичною. Тож депутати одностайно проголосували за заборону спорудження у Золочеві храму Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне