Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    І знову винна ПЦУ: патріарх Кіріл звернувся до влади Чорногорії

    13 липня Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) закликав владу Чорногорії скасувати «дискримінаційний» закон (щодо націоналізації церковної власності – ред.), припинити «гоніння» на Православну Церкву і припинити спроби створити «замість неї якусь іншу церковну структуру».
    Відповідна заява була опублікована на офіційному сайті Московської Патріархії.
    У заяві піддано різкій критиці наміри створити автокефальну православну церкву Чорногорії за участю «місцевих розкольників».
    Патріарх Кіріл (Гундяєв) не гребує найменшою можливістю полити брудом Православну церкву України та посіяти зерна міжцерковної ненависті. Так і цього разу він апелював до досвіду України, яка, нібито, нанесла шкоду світовому православ’ю, а, по-суті, – завдала шкоди лише російському політичному православ’ю.
    «Гіркі плоди такої політики можна бачити в Україні, де «зазнала невдачі» спроба об’єднати суспільство через утворення нової помісної церкви», – каже патріарх Кіріл (Гундяєв). – «Ця «авантюра» лише посилила розкол і «завдала страждань» мільйонам православним українцям. Не дивно, що вона поставила крапку у політичній кар’єрі автора даного проекту».
    Те, що «істинним православним росіянам» повсякчас ввижаються гоніння на Церкву вже не дивує. Як і перетворення патріарха Кіріла (Гундяєва) з предстоятеля РПЦ на чистого політика.
    Непокоїть те, що для РПЦ та її вірних об’єднання українських православних конфесій у ПЦУ є причиною чи не всіх світових бід. Незадовго до цього, в РПЦ поклали провину за перетворення собору Святої Софії на мечеть на Вселенську Патріархію, яка нібито послабила світове православ’я, надавши ПЦУ томос.
    Дивно, що ще жоден «російський православний» не звинуватив ПЦУ в епідемії коронавірусу. Але не будемо забігати наперед. Кремлівська антиукраїнська пропаганда ще не раз здивує цивілізований світ.

    Найсвіжіше

    Популярне