П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр оборони Естонії: Росія – наш потенційний ворог

    Естонський міністр оборони Юрі Луйк у відеозверненні до новобранців заявив, що кожен навчений призовник – це ще один естонський солдат, якого російський «ворог» повинен враховувати.
    Про це повідомляє EurAsia Daily з посиланням на естонські ЗМІ.
    «Основи нашої політики безпеки утверджують, що Естонія буде протистояти будь-якому ворогу. Нам не потрібно спрямовувати погляд далеко від дому, щоб побачити місця, де східний сусід перебуває у стані військового конфлікту з сусідньою державою. Окупація територій Грузії, Криму та війна на сході України продовжується і сьогодні, за шість років там загинуло понад 13000 людей. Щоб така сумна доля не спіткала Естонію, щоб ти міг жити у вільній Естонії – для цього Естонії потрібна навчена армія, яка зможе захистити нашу державу», – сказав Юрі Луйк новобранцям.
    Російські «скрєпоносні пропагандисти» вже відреагували на заяву естонського міністра.
    Зокрема, канал російського православного олігарха Константіна Малофєєва «Царьград» опублікував статтю, у якій з награною образою заявляється, що: «країни Балтії регулярно заявляють про можливість російської агресії, хоча Москва жодного разу не здійснювала у їх відношенні будь-яких ворожих дій. При цьому, Естонія, Латвія і Литва самі проводять відверту антиросійську політику».
    Щоб освіжити пам’ять «іхтамнєтам», роспатріотам та їм подібним нагадаємо…
    27 квітня 2007 року під час загострення російсько-естонських відносин, пов’язаних із перенесенням пам’ятника Бронзовому солдату в Таллінні, відбулась скоординована атака хакерів, яка на деякий час вивела з ладу сайти парламенту Естонії, міністерств, банківських установ, засобів масової інформації.
    На думку деяких оглядачів, кібератака на Естонію належала до одних із найкраще організованих та масових в історії Інтернету.
    З початку кібератак естонська сторона звинуватила Росію в їх організації. Пізніше депутат Державної думи Росії Сергій Марков на пресконференції визнав, що один із його помічників був причетним до організації кібератак. У 2007 році лідер руху «Наші» у Придністров’ї Костянтин Голоскоков визнав причетність цієї організації до атак проти Естонії.
    Видання ZN.UA також пише про ворожі дії РФ проти Естонії. Зокрема, з посиланням на польську Gazeta Wyborcza, повідомлялось, що спецслужби Росії намагаються залякати солдатів НАТО в Балтії і Польщі.
    “Військова розвідка Росії взяла на приціл 4 тисячі солдатів НАТО, які були розміщені на східному фланзі альянсу. Російські спецслужби зламують телефони, стежать за пересуванням західних військові і збирають інформацію про їхнє приватне життя, щоб потім залякувати”, – йдеться в публікації.
    При цьому, естонські солдати регулярно повідомляли своїм командирам, що з їх телефонами діється щось дивне.
    Окрім цього, Укрінформ повідомляє, що за останні 11 років в Естонії були виявлені і засуджені шестеро державних зрадників і 11 осіб, які працювали на російські спецслужби і вчинили злочини проти Естонської держави.
    Це далеко не вичерпний список ворожих дій РФ проти однієї лише Естонії, а роспропаганда цинічно звинувачує держави Балтії в антиросійській політиці і відмовляється бачити злочини, які в той же час вчиняє Кремль. А отже, всі держави, а не лише Естонія, які взяли курс на відмову від радянської ідеології та цивілізоване співіснування суверенних держав, потребують добре навчених та належним чином оснащених збройних сил.

    Найсвіжіше

    Популярне