Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    За слова «Крим – це Україна» у РФ пропонують карати в'язницею і штрафом у 60 тисяч рублів

    До російського праламенту внесли пакет законопроєктів, що передбачають відповідальність за заклики до відчуження російських територій. Тепер за слова «Крим – це Україна» у РФ пропонують карати тюрмою і штрафом у 60 тисяч рублів.
    Поправки пропонується внести до Кримінального кодексу і Кодексу про адміністративні правопорушення. Зокрема, Кримінальний кодекс хочуть доповнити новою статтею 280.2 «Порушення територіальної цілісності Російської Федерації». Вона передбачає покарання від шести до десяти років позбавлення волі «за відчуження частини території РФ або інші дії, спрямовані на порушення територіальної цілісності», повідомляє пресслужба нижньої палати парламенту РФ, передає РБК.
    14 липня Держдума РФ прийняла в першому читанні законопроєкт, який прирівнює заклики до відчуження російських територій до екстремізму. Тепер кожному в Криму, хто буде висловлювати незгоду із анексією півострова буде загрожувати стаття за екстремізм.
    За публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності, пропонується ввести адміністративну відповідальність. При першому такому порушенні для громадян штрафи становитимуть 30-60 тис. руб, для посадових осіб – 60-100 тис. руб., для організацій – 200-300 тис. рублів.
    Якщо в закликах до порушення цілісності території Росії використовуються ЗМІ або інтернет, штрафи виростають до 100 тис., 200 тис. І 500 тис. руб. відповідно. При повторному порушенні буде порушуватися вже кримінальна справа за ст. 280.1 КК РФ. Термін позбавлення волі за нею зберігається колишнім – до чотирьох років, а кримінальні штрафи виростають до 400 тис. руб.
    Раніше ми писали, що пов’язує Кіпр, Крим, Євросоюз і Православне Палестинське товариство. Також ФСБ застосовує жорстокі тортури до затриманих в Криму. Нещодавно В Криму окупанти вдосвіта прийшли з обшуками до кримських татар: шестеро затриманих

    Найсвіжіше

    Популярне