Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Армія і Церква – лідери довіри українського народу

    Збройні Сили України, Церква та волонтерські організації мають найвищий рівень довіри серед українців.
    Зокрема ЗСУ довіряє 65%,  Церкві – 63%, а волонтерським організаціям довіряє 63% українців.
    Такі результати соціологічного опитування оприлюднив заступник директора соціологічного Центру Разумкова Михайло Міщенко під час пресконференції, повідомляє Укрінформ, передає Релігійна правда.
    Також високу довіру мають ДСНС, добровольчі батальйони, прикордонна служба, Національна гвардія й громадські організації.
    “Усім іншим інституціям недовіра висловлюється частіше, ніж довіра”, – наголосив соціолог.
    За даними оприлюдненого соцопитування, спікеру Дмитру Разумкову довіряють 39% опитаних, не довіряють – 45%; прем’єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 14%, а не довіряють – 62%; міністру внутрішніх справ Арсену Авакову – відповідно 18% і 70%, керівнику ОП Андрію Єрмаку – відповідно 9% та 48%.
    Своєю чергою президент Володимир Зеленський продовжує зберігати високий рівень довіри. Йому довіряють 44% громадян, не довіряють – 49%.
    Загальнонаціональне дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва” від 3 до 9 липня 2020 року методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів.
    Було опитано 2022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.
    Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

    Найсвіжіше

    Популярне