Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелани ПЦУ молитовно вшанували загиблих військовослужбовців, один з яких закрив собою гранату

    Капелани Православної Церкви України вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців, один з яких закрив собою вибух гранати у потягу.
    28 років тому, загинув військовослужбовець військової частини 3033 майор Національної гвардії України Володимир Ігнатьєв вихопив. 15 липня у плацкартному потягу Одеса-Ясинувата стався інцидент. Під час поїздки п’яний молодик, що розташувався в іншому кінці вагона, вступив у конфлікт з солдатами, тоді вихопив з речового мішка осколкову гранату Ф-1 і вигукнув: «Я вас усіх тут уб’ю!..». Коли одна рука лиходія тримала гранату, а друга потягнулась до неї аби висмикнути кільце, до нього кинувся майор Ігнатьєв і виштовхнув бандита до неробочого тамбура. Зловмисник смикнув за кільце гранату і кинув її під ноги офіцеру. Той нахилився, щоб її підняти, потім притиснув до себе, затуляючи своїм тілом усіх пасажирів і навіть самого злочинця. Страшний вибух струсонув вагон… Попри свою молодість, він заради порятунку інших людей від неминучої загибелі, не вагаючись віддав найдорожче – своє життя, тим самим вчинив як людина з великим серцем, мужній чоловік та справжній офіцер Національної гвардії України, залишившись вірним військовому обов’язку до останнього подиху, повідомляють у 23 окремій бригаді ОГП НГУ.
    На знак вшанування відваги, сили духу та самопожертви загиблого однополчанина Володимира Ігнатьєва, біля пам’ятного знаку на території частини відбулося покладання квітів та вшанування пам’яті хвилиною мовчання. За полеглим героєм, військовий священник (капелан) військової частини 3033 отець Анатолій провів панахиду пріснопам’ятного Володимира.
    Також бійці БСП «Донбас» спільно із капеланом ПЦУ Діонісієм (Васильєвим) вшанували пам’ять загиблого 6 років тому побратима Єфіменка Василя Вікторовича. Біля стели пам’яті, що встановлена на території військового містечка 15 Слов’янського полку, пролунала молитва та хвилина мовчання із покладанням квітів в пам’ять старшого сержанта резерву Єфіменка Василя Вікторовича, повідомляє Військова частина 3035 НГУ.
    15 липня 2014 року під час виконання службово-бойового завдання на підступах до міста Горлівка Донецької області групи бійців, на той час резервного, батальйону «Донбас» НГУ, із засідки, були обстріляні терористами. Четверо дістали осколкові та вогневі поранення. Одним з них був старший сержант резерву Єфіменко Василь Вікторович «Бізон». Дорогою до Артемівської лікарні боєць помер від тяжких поранень.
    Нагадаємо, капелани підкорили Говерлу і заспівали на ній гімн України. Також на Закарпатті капелани ПЦУ зустріли воїнів, які повернулись із війни додому.


     

    Найсвіжіше

    Популярне