Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Через Святу Софію православна архієпархія США оголосила 24 липня днем жалоби

    Священний Єпархіяльний Синод православної архієпархії Америки (Константинопольська православна церква) закликає вірян 24 липня провести, як день жалоби та явного горя, адже в цей день у Святій Софії вперше відбудеться молитва мусульман.
    В заяві архієпархія Америки просить, щоб у 24 липня кожна Церква дзвонила у свої дзвони. «Ми закликаємо, щоб кожен прапор, який був піднятий на церковному подвір’ї, в цей день був опущений на половину щогли. І ми спонукаємо кожну Церкву в нашій Святій архієпархії співати гімн акафісту ввечері цього дня, так само, як ми співаємо його в П’яту п’ятницю Великого і Святого посту», – повідомляє orthodoxtimes.
    Вірян також попросили в цей час скорботи звернутись до Пресвятої Діви Марії. «Богородиця – наша єдина надія, і ми звертаємось до неї в цей час горя та жалоби», йдеться у документі.Собор відбувся під головуванням архієпископа Америки Елпідофора.
    Нагадаємо, архієпископ Елпідофор заявив, що звільнити український народ від важкого «захисту» Росії було історичною необхідністю. Також у РПЦвУ порівняли перетворення Святої Софії на мечеть із переходами громад до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне