Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Влада Китаю перетворила низку церков на центри, де пропагуються соціалістичні цінності.

    Влада в Китаї продовжує придушувати християн. Влада країни перетворила ряд церков в центри, де пропагуються соціалістичні цінності.
    У Китаю церкви сприймаються як загроза, якщо вони швидко ростуть, а також запрошують іноземних гостей. Як повідомляє Christian Post, нещодавно церква «Потік» в окрузі Янца провінції Фунін була насильно окупована офіційними особами Комуністичної партії Китаю і перетворена в «Центр культурного обслуговування села».
    Раніше церква була розформована місцевим Об’єднаним фронтовим департаментом, і її звинуватили в «окупації культурної бази села». Зараз будівля використовується для пропаганди соціалістичних цінностей і розповсюдження «позитивної енергії» замість Євангелія. Церквам у Китаї дозволено відкритися лише після виявлення вірності Комуністичній парті.
    Церква Бейчжоужуан була вперше розформована в жовтні минулого року через відсутність належної реєстрації. В останні роки з’явилися численні повідомлення про те, що китайська влада замінює хрести й зображення Ісуса Христа на Президента Сі й перетворює церкви в будівлі для політичної діяльності. Ці дії є частиною ширшої стратегії, спрямованої на припинення роботи будь-яких видів організації поза партією.
    У квітні місцева влада знесла хрест на церкві, щоб перетворити її в приміщення для літніх людей. Під час спалаху коронавірусу бідним християнським селам в декількох провінціях було наказано відмовитися від своєї віри й замінити зображення Ісуса портретами голови Мао і президента Сі або ризикнути втратити соціальну допомогу.
    Девід Каррі, президент і головний виконавчий директор Open Doors USA, який знаходився в Китаї з метою з’ясування фактів до того, як COVID-19 з’явився в провінції Ухань, своїми очима побачив, як уряд Китаю бореться з християнством. «Примусове закриття тисяч церков і видалення хрестів з будівель зараз є поширеною тактикою китайського уряду, щоб обмежити, а то й погасити, християнство», – написав Каррі в своєму огляді.
    Джерело

    Найсвіжіше

    Популярне