Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Порошенко обговорив прискорення визнання ПЦУ з послом Польщі в Україні

    П’ятий президент України Петро Порошенко зустрівся з послом Польщі в Україні Бартошем Ціхоцкі й обговорив з ним прискорення визнання Православної Церкви України.
    Порошенко звернувся з проханням підтримати процес міжнародного визнання Православної церкви України, зокрема з боку Польської православної церкви, повідомляє gazeta.ua.
    Також Петро Порошенко передав особисті привітання президенту Польщі Анджею Дуді у зв’язку з його переобранням на другий президентський термін..
    «Я хочу подякувати за дуже важливу роботу в сфері безпеки, коли ви допомагали захисту, в тому числі, і безпеки Європейського Союзу. Бо я завжди казав: коли наші воїни на східному фланзі НАТО дають відсіч російській агресії, ми себе відчуваємо, що ми боремося не лише за суверенітет України, але і за свободу, за демократію в Європі і у світі. Ми мали дуже ефективні консультації, координацію. Ми відкриті щодо доступу наших польських партнерів до інформації, яку ми отримаємо під час відсічі російській агресії. І в цьому випадку обидві сторони виграють», – сказав він.
    Наголошено на пріоритетності спільної протидії триваючій російській агресії та важливості зміцнення санкційної політики проти Кремля. Сторони підкреслили необхідність консолідації міжнародної єдності і солідарності для забезпечення деокупації Донбасу та Криму, а також сталості і послідовності прогресу України на шляху внутрішніх реформ.
    Нагадаємо, Порошенко розповів про роль Філарета у справі ДБР про Томос. Також в «УПЦ КП» заявили, що справу проти Порошенка ініціювали віряни, а не Філарет.

    Найсвіжіше

    Популярне