Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архіпастир Січеславщини разом з капеланами відвідав українських воїнів на Донбасі

    Керуючий Дніпропетровською єпархією Високопреосвященнійший Владика Симеон (Зінкевич), на запрошення капелана протоєрея Олександра Агаркова, з благословення архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія (Горобцова) відвідав Донбас, повідомляє сайт Дніпровської єпархії ПЦУ.
    У селищі Карлівка Марінського району Донецької області він освятив Духовний прихисток святої Анни для бійців. Архіпастиря супроводжував голова відділу співпраці з військовими формуваннями, патріотичного виховання та капеланського служіння консисторії протоєрей  Димитрій Поворотний.
    Його Високопреосвященство спільно із капеланами звершив у міжконфесійному храмі молебень за Україну. За богослужінням молились засновники і головні меценати духовного прихистку Мирон Угрин і Олександр Ферендюк,  керівник проекту «Тризуб Дентал» Ігор Ященко, лікар- стоматолог, волонтер з Дніпра Артем Похіл, воїни та жителі селища. Після молитви Владика Симеон звернувся до присутніх із словом проповіді. Також Владика відзначив медалями та Благословенними грамотами засновника та будівничих храму.
    Після богослужіння усі присутні переглянули виступ народної артистки України, Героя України Ади Роговцевої.
    На завершення Архіпастир Січеславщини відвідав українських воїнів у місті Авдіївка Донецької області та звершив заупокійну літію біля меморіалу полеглим захисникам Авдієвської промзони.

    Найсвіжіше

    Популярне