Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У підпалі французького собору зізнався біженець з Руанди

    У підпалі собору в Нанті зізнався біженець з Руанди, який працював волонтером у цьому соборі. Наразі він перебуває під арештом. Адвокат чоловіка у розмові з французькими ЗМІ заявив, що його клієнт дуже шкодує про свій вчинок і співпрацює зі слідством.

    39-річного волонтера поліція спершу затримала одразу після пожежі, але після допиту відпустила без висунення звинувачень. Відомо, що він працював у храмі за день до пожежі й відповідав за закриття собору, повідомляє BBС.
    Як повідомляє Le Monde, у суботу чоловіка знову допитали й після цього помістили під варту. За інформацією французьких ЗМІ, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.
    Мотиви вчинку затриманого залишаються незрозумілими. Пожежа у соборі, який почали будувати ще у 15 столітті, спалахнула зранку 18 квітня. Над гасінням полум’я кілька годин працювали близько сотні пожежників.
    Собор Святих Петра і Павла в Нанті – кафедральний собор нантської єпархії, найбільша готична церква у Бретані та одна з найбільших у Франції. Він внесений у список історичних пам’яток країни.
    Раніше ми повідомляли, що у французькому місті Нант горів собор Святих Петра і Павла, який був заснований у 1434 році. На ліквідацію полум’я мобілізували 70 рятувальників.
    Собор є одним з найбільших готичних церков Франції, що будувався 457 років – аж до 1891-го.

    Найсвіжіше

    Популярне