П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У штабі ООС військові офіцери із капеланом ПЦУ молитовно відзначили річницю Хрещення Русі

    У військові каплиці Штабу ООС в Часовому Яру за участі старшого капелана ООС Іоана Турчинського та офіцерів, які виконують завдання в зоні ООС відбулось молитовне відзначення 1032 річниці Хрещення Русі.
    Як розповів отець Іоан «Духовному фронту України», все відбулось згідно з карантинними вимогами. «Офіцери приділили пару хвилин між своєю важкою роботою, щоб духовно відпочити і збагатитись молитвою», каже капелан.
    Військовослужбовці під проводом капелана отця Іоана помолилися за Україну і за перемогу української армії. Також вони подякували рівноапостольному князю Володимиру, за Хрещення Русі. Молитва пролунала перед шконою, яку раніше передало Синодальне управління військового духовенства.

    Копії ікони «Покрова воїнська» створені за підтримки мецената Робертаса Габуласа на прохання самих військовослужбовців. На іконі зображені українські захисники різних часів, від Рівноапостольного князя Володимира Великого та Великого гетьмана Костянтина Острозького до українських військовослужбовців-героїв нашого часу.

    Найсвіжіше

    Популярне