Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Чернівці збирають гроші на Святогірську лавру, яка переховувала Гіркіна

    У Чернівцях збирають гроші на потреби Святогірської лаври де неодноразово переховувались терористи так званої ДНР, підрозділи Гіркіна та досі служить монах РПЦ який є кадровим військовим Федеральної Служби Безпеки Росії.
    Про це розповідає Фашик Донецький і додає відповідні скріншоти.
    «Ніби як би нічого поганого, наміри благі і т д, правда? Немає нічого поганого в тому, щоб допомогти продуктами харчування і грошима Святогірській лаврі, діткам і людям похилого віку, у яких згоріли будинки, а монастир їх прихистив, згодні? Тільки є одне маленьке але – ці скріни з Чернівців, а там напевно не в курсі того, що знають всі адекватні жителі східної України: Святогірська лавра – це не храм і не монастир, а фактично філія російських спецслужб в Україні. Чесно, не знаю, скільки було вже написано про те, що в вищесказаному монастирі і боєкомплект ховали, і колаборанти з росіянами ховалися, і самі послушники підтримували сепаратистів. Навіть грушник Гіркін про це не раз говорив…», – йдеться на сайті.


    «Судячи із скріншотів, які вище, жителі Чернівців фінансують сепаратистів і колаборантів. У 2020 році. Нічо там в оці не коле ні у кого? Так, не спорю, можна сказати що немає доказів, бо все піде на благі справи. Тільки це те ж саме, що назвати Шарія патріотом України, а політичну партію кума путіна, проукраїнською. Може досить дурити себе і визнати те, що вату на сході України фінансують не тільки місцеві фанати путина? Може пора вголос сказати про те, що є і україномовні вата? Не чую», – каже анонімний дописувач.
    Він також зауважив, що один із монахів що служить у Святогірську є ФСБшником і навів скріншот посвідчення.  Ним виявився настоятель Свято-Успенської Святогірської Лаври митрополит Арсеній, він же Ігор Яковенко.


    Хоча стосовно правдивості цих документів немає точних даних, але їх підтверджує офіцер ЗСУ Анатолій Кравчук. Він наводить пост із фотографією посвідчення полковника ФСБ того Яковенка, яке розміщене було монахом Лук’яновим на сторінці «ВКонтакте» 26 березня 2017 року.
    «Дорогі брати і сестри! Сьогодні у володіннях Воскресенської церкви (м Воронеж, вул. Орджонікідзе, 19б) знайдено посвідчення співробітника Федеральної служби охорони безпеки на ім’я Яковенко Ігоря Федоровича. Звертатися до приймальні храму. Прохання до послушників поширити цю благу звістку. Хто цим служить, той Богові милий і шанований поміж людьми. Амінь! » – написав у себе вищезгаданий монах РПЦ Лук’янов. Він напевно і сам не зрозумів що посвідчення яке він опублікував належало наміснику Святогірської лаври митрополиту Арсенію (Яковенко).

    Найсвіжіше

    Популярне