Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    «Туда входила частина Росії», – Онуфрій сказав, що говорити про Хрещення тільки Києва неправильно

    Предстоятель РПЦвУ (УПЦ МП) митрополит Онуфрій привітав вірян з Днем Хрещення Русі, наголосивши у своїй промові на тому, що князь Володимир освятив не тільки Київську Русь, але і території нинішньої Росії, бо «туди входила частина Росії». На його думку, говорити про Хрещення тільки Києва є приниженням трудів святого князя Володимира.
    «Святий князь Володимир був видатним керівником держави, видатним князем. До складу Русі тоді входила не тільки територія нинішньої України, туда входила значна частина нинішньої Росії, туда входила Білорусь, частина Польщі, частини інших держав. Те княжество, яке очолював святий князь Володимир, охоплювало Волгу, Каму, Дон і Кубань. Тому говорити сьогодні тільки про Хрещення Київської Русі — це буде неправильно, приниження трудів святого князя Володимира. Він хрестив цю велику Русь, яка існувала  при ньому, і столицею якого було місто Київ”, – сказав очільник Російської Церкви в Україні, передає Релігійна правда.
    Онуфрій зауважив що до хрещення князь Володимир був розбещеним і жорстоким.
    Нагадаємо, Пам’ятники рівноапостольному київському князю Володимиру стали в Росії знаряддями переписування історії.Також Епіфаній провів літургію з нагоди річниці Хрещення Русі-України.

     

    Найсвіжіше

    Популярне