Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    «До останнього подиху я буду працювати над створенням Православної церкви Чорногорії» – Джуканович

    Мило Джуканович буде працювати над створенням Чорногорської церкви до останнього подиху.
    Про це лідер балканської держави заявив в інтерв’ю «TV Prva», повідомляє «СПЖ».
    Президент відзначив, що за протестами вірян Сербської православної церкви проти закону «Про свободу віросповідання» стоять античорногорські сили, які прагнуть зміни влади в державі і використовують СПЦ як «останній козир».
    Джуканович підкреслив парадоксальність ситуації, оскільки Сербська церква стала на «захист» святинь Чорногорії від Чорногорії, яка їх збудувала.
    Президент наголосив, що СПЦ відмовилась вирішувати спірні питання в суді Чорногорії, відтак він пропонує розглянути спір інакше: «якщо ви не довіряєте судам в Чорногорії, припускаю, що суд в Стразбурзі ви вважаєте більш неупередженим» – прокоментував Джуканович і додав, що відмова СПЦ від судових проваджень є доказом її невпевненості у власній аргументації.
    Можна спрогнозувати, що заява лідера Чорногорії спричинить шквал критики російських, окремих сербських та інших проросійських інформаційних ресурсів, які в один голос «волатимуть» про «катастрофічний» досвід України та Порошенка зі створення Православної церкви України, про «гоніння на Церкву», і «розпалювання релігійної війни».
    Так що, захоплюємось відданістю Мило Джукановича своїй державі та своєму народові і очікуємо на розвиток ситуації.

    Найсвіжіше

    Популярне