П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Міністр культури анонсував створення Нової бібліотеки Софії (Премудрості)

    Церкви та релігійні організації можуть об’єднати свої можливості з науковцями, дослідниками і фахівцями заради створення в Києві Нової бібліотеки Софії (Премудрості).
    Таке побажання озвучив на власному телеграм-каналі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, повідомляє «Укрінформ».
    «Мова йде не лише про бібліотеку в традиційному розумінні. Це має бути унікальний філософсько-духовно-культурний простір, як у реальності, так і в електронному Всесвіті», – написав Ткаченко.
    Міністр запропонував, щоб місцем перебування бібліотеки став Національний заповідник «Софія Київська».
    Задум Олександра Ткаченка зрозумілий – саме тут була розташована перша бібліотека, створена київським князем Ярославом Мудрим, тож Нова бібліотека Софії (Премудрості) повинна перебувати у цьому сакральному місці.
    Пропозиція Міністра полягає в тому, щоб релігійні організації обрали умовно-названі «топ-10» книг своєї релігії, потім додано сучасні тексти та дослідження духовної, філософської та культурознавчої літератури. Потім, всі книги та дослідження мають бути оцифровані.
    Обов’язковою умовою підбору літератури Ткаченко назвав необхідність, щоб книги були з України або про Україну.
    У перспективі, як зазначив Міністр, це має втілитись в повноцінну масштабну національну електронну бібліотеку.
    Олександр Ткаченко прогнозує, що збірка таких книг утворить потужний просвітницький простір, де представники різних релігій та світоглядів зможуть продемонструвати свої цінності, культуру і сукупність здобутків минулого і сучасності.

    Найсвіжіше

    Популярне