Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Перетворення Святої Софії на мечеть не підвищило рейтинги Ердогана на майбутніх виборах

    Відповідно до опитування Центру досліджень громадської думки Євразії, опублікованого в суботу в газеті “Кумхурієт”, 48,6% громадян не мають наміру знову голосувати за Ердогана, якщо він прагне переобрання на президентських виборах, які будуть проведені у 2023 році на столітній ювілей Турецької Республіки, повідомляє Orthodoxtimes.
    Відсоток, який знову проголосує за Ердогана, становить лише 38,9% і навіть трохи гірший, ніж той, який він отримав у попередньому опитуванні (трохи більше 39%).
    Особливо вражає той факт, що, за словами Ahval, 99,7% населення – принаймні у опитуванні – кажуть, що на їх голос не вплине  перетворення Святої Софії в мечеть.
    На запитання про загальну результативність Ердогана на посаді президента 40,2% назвали це невдачею, тоді як 28,9% визнали це успіхом. 30,9% респондентів назвали це ні успішним, ні невдалим.
    Однак, партія Ердогана АКР залишається першою у намірі голосувати, а фактично з великим відривом у порівнянні з кемалістами. Партія справедливості та розвитку (АКР) має 35% голосів, а кемалісти лише 28,4%.
    Нагадаємо, Башар Асад ініціює на російські гроші будівництво копії собору Святої Софії в зруйнованій війною Сирії. Також перетворення Святої Софії на мечеть не применшує статусу Вселенської Патріархії у світовому Православ’ї.

    Найсвіжіше

    Популярне