Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Як «вишенька на торті»: США готує законопроєкт про визнання Росії спонсором тероризму

    У США на розгляд вносяться нові законопроєкти, за якими РФ визнається країною – спонсором тероризму. Автором одного з них є конгресмен від Демократичної партії Макс Роуз. Після схвалення законопроєкту Держдеп в 90-денний термін зобов’язаний роз’яснити, чи можна до Росії застосувати дефініцію «країна – спонсор тероризму».
    «Подвигів» РФ на цьому полі цілком достатньо, щоб викликати відповідні реакції. Просто неповне перерахування дій російських по всьому світу, що призвели до загибелі людей при пануванні президента Путіна вводить в шок, повідомляє Інформаційний спротив. 
    Видання нагадує про знищення малазійського пасажирського літака рейсу MH-17 російськими військами в ході їх агресії в східній Україні у 2014 році. У Гаазі розпочався суд, обвинувачені – російські військові. При цьому OSINT-дослідниками ряду міжнародних команд вже демонструвалися такі докази провини російської сторони, що ілюзій щодо автора цієї трагедії просто бути не може.
    Якщо ж згадати ту лють, з якою Москва заперечувала свою причетність, масу інформаційних операцій, покликаних заплутати слідство і громадськість десятками версій, стає зрозуміло, що кремлівці усвідомлюють, чим їм загрожує слідство і судовий розгляд. А є ще й позов України до Міжнародного кримінального суду як раз з приводу фінансування Росією тероризму на Донбасі і цілком певні і вкрай сумні для Путіна і результати досудового розслідування. Ціла низка вбивств та замахів на ворогів Кремля і ворогів російських спецслужб, організовано на території Європи.
    Однією з найяскравіших стала «справа Скрипаля», в ході якої сім’я колишнього працівника російських спецслужб, який перейшов до Британії, була отруєна бойовим суперядом «Новачок». Справа запам’яталося нахабством і при цьому дилетантством дій росіян, які і дозволили розкрити його. Нахабним було й вбивство чеченського опозиціонера Зелімхана Хангошвілі в центрі столиці Німеччини, Берліні. Причому сам Путін, відповідаючи на питання журналістів, висловив задоволення цим терористичним актом. Розкрито плани вбивства мера чеської столиці Праги за знесення пам’ятника маршалу Конєву.
    Було б дивно і навіть злочинно, якби світ не реагував на таке кремлівське нахабство і жорстокість. У лютому 2019-го Сенат США схвалив документ під назвою «Акт про захист американської безпеки від російської агресії» (DASKA), авторства республіканця Ліндсі Грема і демократа Роберта Менендес. Удар наноситься по комерційній діяльності РФ у світі. Показово, що відгуки Торгової Палати США і Американського інституту нафти, як профільних організацій, містять заклик до поліпшення документа шляхом конкретизації і посилення.
    Нинішній законопроєкт Макса Роуза не є випадковим, а є закономірним підсумком терористичних дій Росії та еволюцією відповідних дій світу на них. Особливо, якщо враховувати той факт, що подається законопроєкт після отримання інформації американської розвідки про те, що Росія платила в Афганістані руху «Талібан» гроші за вбивство американських солдатів.
    Ну що ж, Кремль довго і наполегливо «йшов до такого успіху», щоб бути визнаним пособником і організатором тероризму …

    Найсвіжіше

    Популярне