П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ провів в останню дорогу нацгвардійця, який заступився за жінок і був убитий

    В Запоріжжі під супровід жалобного маршу військового оркестру бійця Національної гвардії ОЗСП «Азов» Олега Черевко провели до місця поховання, де молитву за упокій душі провів капелан військової частини 3033 Анатолій Кусик. Військовий священник ПЦУ прочитав молитву за спокій душі героя та помолився за його упокоєння в Царстві Божому.
    21 липня у своєму рідному Запоріжжі, куди приїхав на кілька днів у службове відрядження, Олег Черевко став на захист жінок, до яких чіплявся незнайомець біля супермаркету в спальному районі міста, повідомляє 23 окрема бригада ОГП НГУ.
    Кадри події одразу облетіли всю країну та вразили мільйони українців. За свій шляхетний вчинок боєць поплатився життям – травми, отримані внаслідок удару зловмисника, виявилися фатальними. П’ять днів лікарі намагалися витягти Олега зі стану коми, та, на жаль, зробити цього не вдалося.
    Попрощалися з бійцем прийшли декілька сотень людей. Серед них — його рідні та близькі, побратими, а також небайдужі місцеві жителі. Він кілька років поспіль боронив Україну, але смертельних травм зазнав у рідному, мирному місті Запоріжжі.
    Під час церемонії прощання, на площі Героїв у центрі міста, від імені командувача Національної гвардії України командиром військової частини 3029 полковником Андрієм Бєляєвим був переданий рідним полеглого бійця нагрудний знак «За доблесну службу».
    Під супровід жалобного маршу військового оркестру бійця провели до місця поховання, де молитву за упокій душі провів капелан військової частини 3033 Анатолій Кусик. В знак пошани військова чатова почесна варта просалютувала трьома пострілами та військовий оркестр виконав Державний Гімн України.
    Підозрюваний у скоєнні злочину був затриманий, але його звільнили під заставу – 40 тисяч гривень. Проте сьогодні, Запорізьким апеляційним судом було змінено запобіжний захід та злочинця залишили під вартою без права внесення застави.
    Нагадаємо, у Маріуполі капелан ПЦУ освятив дошку пам’яті загиблим прикордонникам. Також на Дніпровщині капелани ПЦУ провели в останню дорогу воїна 137 обмп Ярослава Журавля.

    Найсвіжіше

    Популярне