Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Прийняти Христа може кожна людина, незалежно від освіти і досвіду, – Митрополит Епіфаній

    Предстоятель Православної Церкви України у своїй недільній проповіді сказав, що Христос відкритий для всіх, а не лише для мудрих, і прийти до Нього та отримати від Нього настанову і заспокоєння може кожна людина, незалежно від своїх особистісних якостей, освіти, життєвого досвіту, здібностей, тощо.
    «Істинність християнського вчення не залежить від людської мудрості і не обумовлена нею. Бо джерело євангельського вчення – не в мудрості проповідників і не в талантах учеників, а в Бозі, Який не просто сповістив для світу істину, але послав у світ Сина Свого, Який є жива й особистісна Істина», – запевнив митрополит Київський і всієї України.
    Владика Епіфаній нагадав слова Біблії у яких сказано: «Де мудрець? Де книжник? Де допитливий віку цього? – Чи не обернув Бог мудрість світу цього на безумство? Бо коли світ своєю мудрістю не пізнав Бога в премудрості Божій, то угодно було Богові безумством проповіді спасти віруючих» (1 Кор. 1: 20-21).
    «Що стосується і вчених та мудрих – нехай ніхто не спокушається своїми талантами і не дозволяє думкам своїм ставати на перешкоді Євангелію», – сказав Митрополит Епіфаній.
    «Покладімо собі на серце, що коли ми прагнемо пізнати істину, то міра мудрості людської, якою ми обдаровані, не має принципового значення, не може і не повинна стати нам на заваді у сприйнятті Євангелія. Адже Христос відкриває Себе всякому, хто щиро і від серця бажає прийняти Його. Тож почуймо голос Того, Хто кличе кожного з нас: «Прийдіть до Мене, всі струджені і обтяжені, і Я заспокою вас» (Мф. 11: 28)», – підсумував предстоятель ПЦУ.
    Нагадаємо, Епіфаній привітав українців із Днем дружби, також Митрополит Епіфаній розповів як досягти миру на Сході України.

    Найсвіжіше

    Популярне