Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Спробуйте після робочого дня просто зайти до храму – митрополит Епіфаній розповів як долати тривогу

    Митрополит Епіфаній порадив тим у кого все падає з рук – залишити думки про це і спробувати після робочого дня просто зайти до храму, де панують спокій, а душа знаходить умиротворення, адже досягти внутрішньої рівноваги із самого ранку допомагає молитва.
    «В умовах невизначеності сьогодення та постійних змін людині все важче віднайти рівновагу в житті, зберегти внутрішній духовний спокій. Відтак, вона піддається стресу, погані думки інколи схиляють її до хибних рішень, а часом – просто опускаються руки. Навіть коли тяжко на серці, а надія згасає, ми завжди можемо відновити свої сили, звернувшись до Бога», – каже предстоятель Православної Церкви України.
    Він порадив тим у кого все падає з рук і нічого не виходить, залишити все і спробувати після робочого дня просто зайти до храму.
    «Один крок відділятиме вас від світу, де існують ваші тривоги, пов’язані із буденними справами, до Божого Дому, де панують спокій, а душа знаходить умиротворення. Чи вирішить це ваші проблеми? Залежить від того, що ви попросите у розмові з Богом: звільнення від турбот чи сил та натхнення? Навряд чи відмова від відповідальності принесе полегшення, адже згодом з’являться нові виклики, оминути які означатиме – впасти духом, зневіритися».
    Митрополит Київський і всієї України впевнений, що досягти внутрішньої рівноваги із самого ранку допомагає молитва.
    «Ми знаходимо кілька хвилин для горнятка кави, чаю чи склянки води, щоб прокинувся наш організм. Тож чому так часто нехтуємо духовною наснагою? Пам’ятайте: молитва бадьорить душу, дозволяє правильно визначити пріоритети, сприймати щоденні задачі не як проблеми, а як можливості. І, звісно, варто не забувати: головне завдання на кожний день нашого життя – бути доброю людиною, яка підтримає ближнього та подарує свою любов цьому світові. Адже хто дарує її – отримує любов взаємністю, а отже сили та натхнення для звершення добрих справ».
    Блаженнійший навів слова святого апостола Павла із послання до Ефесян у якому йдеться про духовні обладунки, завдяки яким християни зможуть протистояти негативу, роздратованості та злості: пояс істини, броню праведності, готовність благовістити мир, щит віри, «яким зможете пога­сити всi розпеченi стрiли лукавого» (Еф. 6: 16), шолом спасіння та духовний меч – Слово Боже.
    «З такою бронею нашу внутрішню рівновагу не здатні похитнути ані найменші роздратування, ані, на перший погляд, більші потрясіння. Адже із Богом в серці ми знаємо, що живемо для Вічності і щоб досягнути її треба залишатися людиною, головним кредо якої є любов», – підсумував владика.
    Нагадаємо Епіфаній привітав українців із Днем дружби. Також Митрополит Епіфаній розповів як досягти миру на Сході України.

    Найсвіжіше

    Популярне