Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Потім всіх Тихоновская випустить. Як російські спецслужби організовують «майдан» в Мінську

    Владімір Путін вирішив влаштувати бунт – безглуздий і нещадний. Тільки не російський, як заповідав росіянам Алєксандр Пушкін, а білоруський. Благо, привід є – президентські вибори в Республіці Білорусь.

    Шості чергові вибори президента Білорусі увійдуть в сучасну історію, як одні з найскандальніших незважаючи на те, що альтернативи Аляксандру Лукашенку, за великим рахунком, немає. Опоненти президента виступають з проросійською риторикою, не приховують свій зв’язок з Росією, при першій небезпеці біжать з Мінська до Москви, а не до Брюсселя чи Варшави. Владімір Путін готовий підтримати будь-кого – аби не «Бацька», з яким він так і не зміг за 20 років створити Союзну державу Росії та Білорусі.

    Про це пише Віра Перовська, повідомляє Інформаційний навігатор

    Російські силовики продовжують активно «розгойдувати» сусіда по всіх фронтах: в медіа, соцмережах і політичних Telegram-каналах. Ляльководи нагнітали ситуацію впродовж усієї передвиборної кампанії, але кілька днів до і в день голосування – пішли у ва-банк.

    Білорусів вже відкрито закликають виходити на вулиці ввечері 9 серпня, коли закриються виборчі дільниці – не просто на мирний мітинг, а на масові заворушення, відкритий бій або партизанську війну. Людей лякають фото і відео нібито силовиків, яких стягують до столиці, російські ЗМІ публікують фейки про першу кров, пролиту на вулицях білоруських міст, соцмережі і Telegram-канали заполонили сумнівні опитування і екзіт-поли …

    Російські спецслужби використовують старі методички, відпрацьовані в 2014 році в Україні. Тоді провокатори перетворили мирні мітинги українців на масові заворушення, під прикриттям яких РФ анексувала Крим і розв’язала збройний конфлікт на Донбасі.

    Мабуть, цей сценарій чекає і Білорусь – провокатори проллють першу кров і мирні мітинги білорусів переростуть на масові заворушення. І поки влада намагатиметься навести порядок в країні, Росія захопить Білорусь, повністю або окремі території – як вже окупантам пощастить.

    «Праця» спецслужб не пройшли даром. Градус напруги в білоруському суспільстві зашкалює.

    Зокрема, ми бачимо це по листуванню, яке волею випадку потрапило в руки генерального директора ТОВ «Група Навіа» Віктора Аксючіца. Людина, яка побажала залишитися невідомою, вирішила врятувати Білорусь від Росії і оприлюднити плани провокаторів через філософа, богослова, публіциста, доцента Національної академії слов’янської культури, колишнього народного депутата Верховної Ради УРСР (1990-1993 рр.), Державного радника РФ 1-го класу ( радник першого віце-прем’єра Боріса Нємцова в 1997-1998 рр.), лідера партії Російський християнський демократичний рух, яка припинила існування в 1997 році.

    Провокатори закликають не до мирних мітингів, а до масових заворушень в Білорусі. Палити машини, бити людей, громити все навколо, виходити зі зброєю … І нікому за це нічого не буде, адже «Тихоновская» потім всіх випустить, як політичних ув’язнених, про що вона сама не раз говорила під час виборчої кампанії.

    Владімір Путін затіває бунт в Білорусі, але його затія може обернутися проти нього самого.

    «Історії» Лукашенко і Путіна дуже схожі. Якщо росіяни побачать на прикладі Білорусі, що можна зняти президента, який при владі 26 років, то наважаться на це і в Росії – і навряд чи будуть тягнути з цим до 2024 року.

    На Далекому Сході місяць не вщухають протести. Як тільки з’явиться новина про те, що Аляксандр Лукашенко більше не президент, вони спалахнуть з новою силою і з чітким вимогою – «Путін, геть!»

    Найсвіжіше

    Популярне