П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    ЄСПЛ звернувся до російської влади через утиски ПЦУ в Криму – адвокат

    Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) звернувся до російської влади через утиски Православної церкви України в включеному Росією Криму.
    Про це повідомляє адвокат Сергій Заєць, який опублікував повідомлення Європейського суду з прав людини.
    «Європейський суд з прав людини звернувся до уряду Росії з вимогою надати інформацію про те, які подальші юридичні кроки російська влада має намір зробити щодо Кафедрального собору в Сімферополі і по каплиці в Євпаторії, а також коли можна очікувати виконання судових рішень. Це є проміжною реакцією Суду на скарги про порушення прав людини, які були подані від імені єпархії», – повідомив Заєць в Facebook.
    Нагадаємо, Окупаційний суд Криму зобов’язав ПЦУ знести храм в Євпаторії.  Посол США в ОБСЄ розкритикував рішення окупаційної влади Криму про демонтаж храму ПЦУ. Також низка правозахисних організацій зробили заяву з приводу знищення Православної церкви України у Криму. Водночас Митрополит Епіфаній засудив дії окупаційної російської влади в Криму, а Митрополит Олександр (Драбинко) закликав дати адекватну відповідь «духовному тероризму» в Криму.
    У Мінреінтеграції України заявили, що утиски Росією вірян у Криму є приводом для посилення санкцій.

    Собор Володимира і Ольги Православної церкви України в Сімферополі

    У Кафедральному соборі святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі проводить богослужіння громада Православної церкви України (ПЦУ).
    Російське Міністерство майнових і земельних відносин Криму в лютому 2019 року зажадало звільнити будівлю собору, пояснивши це закінченням терміну дії договору з Кримською єпархією УПЦ КП.
    Підконтрольний Росії Арбітражний суд Криму 28 червня зобов’язав передати в користування російського Мінмайна Криму приміщення собору. Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент повідомив, що оскаржуватиме це рішення.
    В середині червня в будівлі храму почалися будівельні роботи, ініційовані Мінмайна Криму і без узгодження з Кримською єпархією.

    Найсвіжіше

    Популярне