Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ офіційно приєдналась до роботи зі звільнення українських політв’язнів

    Заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова та митрополит Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент (Кущ) провели зустріч, під час якої обговорили утиски української православної громади з боку російської окупаційної адміністрації в Криму.
    Про це інформує УНН з посиланням на прес-службу МЗС України.
    Владика Климент докладно поінформував чиновницю про планомірне та методичне витіснення громади з окупованого півострова. Він повідомив, що окупаційна адміністрація переслідує його особисто та відбирає майно громади, паралізуючи діяльність церкви.
    Співрозмовники засудили ці незаконні кроки держави-окупанта, спрямовані на фактичне витіснення з Криму української ідентичності.
    Важливим моментом у зустрічі стало напрацювання спільного плану дій задля підтримки Православної церкви України, як осередка українськості в окупованому Криму.
    Не менш доленосним стало обговорення подальшої долі українських політв’язнів. Еміне Джапарова та митрополит Климент (Кущ) наголосили на необхідності підтримки та звільнення ув’язнених окупантами громадян України, обговорили взаємодію Міністерства закордонних справ та Православної місії.
    Наостанок, «було досягнута домовленість про приєднання Православної місії до ініційованої міністром закордонних справ Платформи міжнародної дії зі звільнення Росією українських політв’язнів», – йдеться в повідомленні.
    Нагадаємо, що 9 серпня поточного року, архієпископа Климента (Куща) було возведено в сан митрополита.
    Також нагадаємо, що Еміне Айяровна Джапарова – українська кримськотатарська політична та державна діячка, журналістка, перша заступниця Міністра закордонних справ України, Голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

    Найсвіжіше

    Популярне